Proljetni đir BEČ-BRATISLAVA-BUDIMPEŠTA s Darojković Prometom - 3 dana/2 noćenja s doručkom u hotelu 3*, uključen autobusni prijevoz i pratitelj putovanja za samo 110 eura/osobi!

5 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi za 29.04.-01.05.2023.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: ZAGREB - BEČ - BRATISLAVA

Polazak iz Dugog Sela u 7:00 ujutro. Mogući ukrcaji na dogovorenim stanicama u Zagrebu. Vožnja u pravcu graničnog prijelaza Macelj. Preko Slovenije dolazimo u Austriju i uz usputna zaustavljanja radi odmora. U Beč stižemo u prijepodnevnim satima. Krećemo u razgled grada autobusom i pješice, u pratnji pratitelja putovanja. 

Obići ćemo najpoznatiju bečku ulicu – Ring Strasse i vidjeti znamenitosti kojima je okružena: kompleks kraljevskog dvora, austrijski parlament, dvorsko kazalište, sjedište sveučilišta, gradska vijećnica, zgrada burze, gradski park, brojni svjetski poznati muzeji i ostale građevine po kojima su Austrija i Beč poznati. Zatim pješice odlazimo kroz Burghof, kraljevski dvorac koji se sastoji od nekoliko desetaka dijelova, prema središtu grada. Prošetat ćemo se poznatim ulicama Kartnerstrasse i Graben te doći do samog srca grada – katedrale sv. Stjepana. Slijedi slobodno vrijeme za vlastite program, šetnju, kavu. U dogovoreno vrijeme odlazak prema susjednoj Slovačkoj čiji je glavni grad Bratislava od Beča udaljen svega 70- ak km. Dolazak u hotel, smještaj i noćenje.

2. DAN: BRATISLAVA 

Doručak. Krećemo u razgled Bratislave. Prvo ćemo se popeti do starog dvorca koji je i najpoznatija panorama grada i s kojeg se pruža najljepši pogled na čitav grad. Zatim se spuštamo u središte gdje ćemo vidjeti nekadašnju krunidbenu crkvu habsburških vladara, katedralu sv. Martina te se živopisnim uličicama poput Michalske uputiti u središte grada na čijem se glavnom trgu nalazi stara gradska vijećnica iz 14. st. u kojoj je danas smješten Muzej torture s prekrasnim vidikovcem na cijeli grad. U blizini je najveća palača u Slovačkoj – Primacijalna palača, iz 18.st., sjedište biskupa i mjesto brojnih povijesno značajnih događaja. Prošetat ćemo se i ispred sjedišta slovačkog predsjednika koje je smještemo u središtu grada u Grassalkovichevoj palači.  Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: BRATISLAVA - BUDIMPEŠTA - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Budimpešti. Po dolasku slijedi odlazak do Budima, razgled Ribarske tvrđave i Crkve kralja Matijaša. Nastavak razgleda grada: Parlament, Trg heroja, Crkva sv. Stjepana u pratnji turističkog pratitelja… Slobodno vrijeme za posjet čuvenoj slastičarnici Gerbaud ili kupovinu u brojnim dućanima ulice Vaci. Odlazak na jednosatnu vožnju brodom po Dunavu. Povratak u dogovoreno vrijeme. Dolazak u Zagreb i Dugo Selo u večernjim satima.