Ako nikada niste bili na tajlandskoj masaži, vrijeme je da i Vi saznate zašto je toliko posebna i po čemu se razlikuje od nama poznatijih masaža! Kupon vrijedi do 20.01.2024.

Tradicionalna tajlandska masaža jedna je od najstarijih tehnika masaže na svijetu. Za razliku od zapadnjačkih stilova masaže, poput švedske (klasične), površinske, dubinske… koje se odvijaju na stolu za masažu, tajlandske masaže se odvijaju na podnoj prostirci ili većem specijalnom madracu na povišenoj podlozi. To stručnoj maserki omogućuje lakši i bolji pristup sa svih strana pri izvođenju raznih zahvata poput akupresura, istezanja i rotacija, a klijentu slobodniji i potpuniji raspon pokreta jer klijent donekle aktivno sudjeluje u masažnom procesu, odnosno, ne leži samo na leđima ili trbuhu.

Inače, tradicionalna tajlandska masaža jedna je od najstarijih tehnika masaže na svijetu. Vjeruje se da postoji više od 2500 godina, odnosno korijeni joj sežu sve do vremena Bude. Izvorni naziv masaže je nuad bo rarn. Nuad znači dodir, a bo rarn označava nešto sveto, drevno, poštovano.

Masaža u kombinaciji s esencijalnim uljima djeluje terapeutski na cijeli naš organizam – smiruje i opušta tijelo te ‘miluje’ dušu. Ovakva masaža ublažava i razne tegobe te upale mišića koje su posljedica povećanog tjelesnog napora, te ujedno balansira rad i funkcioniranje cijeloga tijela. Učinak tajlandske medicinske masaže nadopunjuje se svojstvima esencijalnih ulja i ekstraktima tajlandskog ljekovitog bilja, voća i cvijeća kako bi njegovali kožu, pa ona postaje elastičnija i mekša. Uljne varijacije tradicionalne masaže se mogu u potpunosti prilagoditi svim tegobama osobe te ovisno o potrebama biti i vrlo nježne i medicinske te jake i oživljavajuće sa jačim tempom

Naime, tajlandska masaža djeluje kao kombinacija akupresure, joge i zen shiatsu tehnike. Aktivira protok energije u energetskim kanalima našeg tijela koji se nazivaju sen. U skladu s ayurvedskim načelima uravnoteženja energije, da bi osoba bila zdrava, mora postojati ravnoteža u senu, a tajlandska masaža djeluje kao vanjski stimulans koji stvara specifične učinke unutar samog tijela. Stoga je učestalost dolazaka na masažu individualna no praksa pokazuje nabolju učinkovitost s barem jednom masažom tjedno.

Ovaj istočnjački oblik terapije usmjeren je istodobno i na tijelo i na um te uključuje rad s energetskim poljima i kanalima koji okružuju i prožimaju tijelo. Da bi energija mogla protjecati kroz tijelo, energetski kanali, koji se nalaze na oko dva centimetra ispod površine kože, moraju biti prohodni. Majstor tajlandske masaže mora biti stručna i educirana osoba koja dobro poznaje ljudsko tijelo i anatomiju te pravila tajlandske masaže i ayurvede za što se educiraju i osposobljavaju tijekom čitavog života.