[13.-17.07.] Carpe Diem Putovanja vodi Vas na ljetni odmor u Italiju na ruti Ferrara-San Gimignano-Lucca-Pisa-Firenca-Pienza-Bologna uz 5 dana, 4 noćenja i autobusni prijevoz!

4 prodanaMožete kupovati i dalje!

Kupon vrijedi za 1 osobu i termin 13.-17.07.2024.

13.07. Ferrara i San Gimignano

Polazak u 01:30 ispred glavnog ulaza Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Dolazak u Ferraru u jutarnjim satima. Razgled grada uz pratnju našeg vodiča: Castello Estense- 4 tornja koja je izgradila obitelj Este-jedna od najmoćnijih talijanskih obitelji iz 14. stoljeća. Nastavljamo razgled prema Palazzo dei Diamanti, kamenoj palači iz 15. stoljeća. Razgled završavamo ispred 118 metara visoke katedrale San Giorgio.

Kratka pauza za doručak i kavu. Nastavljamo putovanje prema San Gimignanu- pravom skrivenom dragulju Toskane. Zbog svojih visokih tornjeva dobio je nadimak "Srednjovjekovni Manhattan. Ulazimo u grad kroz Porta San Giovanni te dolazimo do trga Piazza della Cisterna koja je povezana s glavnim trgom Piazza del Duomo. Putem ćemo proći pored slastičarnice Dondoli koja po mnogima radi najbolji sladoled u Italiji. S glavnog trga se mogu vidjeti okolni tornjevi među kojima dominira Torre Grossa-najviši toranj u San Gimignanu. Slobodno vrijeme za pizzu, gelato ili carbonaru. Odlazak u smještaj te check in u bungalove. Noćenje.

14.07. Izlet "Tura čudesa"

Fakultativni izlet "Tura čudesa". Polazak u Luccu u jutarnjim satima. Lucca je jedan od četiri jedinstvena talijanska grada u kojima su gradske zidine u potpunosti preživjele. Obilazimo najvažnije znamenitosti: crkva San Michele in Foro, katedrala San Martino, Napoleonov trg te Torre Guingi poznat po drveću koje raste na vrhu tornja. Nastavak putovanja prema Pisi.

Po dolasku u Pisu krećemo prema " Trgu čudesa" Piazza dei Miracoli na kojem se nalaze najvažnije gradske znamenitosti, kao što su katedrala iz 11. stoljeća, krstionica Sv. Ivana koja je najveća u Italiji te groblje Camposanto. Mnogo je simbolike u ovim znamenitostima pa tako katedrala simbolizira rođenje, krstionica život, a groblje smrt. Na trgu se nalazi i Torre di Pisa, kosi toranj koji je najpoznatija znamenitost ovog grada. Slobodno vrijeme za kavu te naravno tradicionalno “ispravljanje“ tornja. Povratak u smještaj u večernjim satima. Noćenje.

15.07. Izlet u Firencu

Fakultativni izlet u Firencu. Razgled započinjemo na najvećem firentinskom trgu Piazza della Signoria na kojem se nalazi 94 metra visoka vijećnica Palazzo Vecchio. Nastavljamo razgled s dvije najpoznatije firentinske crkve: Cattedrale di Santa Maria del Fiore i Basilica di Santa Croce. Prelazimo najpoznatiji gradski most Ponte Vechio sa kojeg se pruža prekrasan pogled na obje strane grada, te završavamo razgled ispred najvećeg muzejskog kompleksa, ujedno simbolu obitelji Medici, Palazzo Pitti. Slobodno vrijeme za pizzu, gelato ili carbonaru. Povratak prema San Gimignanu u večernjim satima. Noćenje.

16.07. Izlet "Srce Toskane"

Idemo u samo srce Toskane, gradić Pienzu. Grad je pod zaštitom UNESCO-a od 1996. godine, a poznat je po siru Pecorino, te scenama iz filmova “Gladijator“ i “Pod suncem Toskane“. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u pogledu na toskanske brežuljke. Nastavak putovanja prema Sieni. Nastavljamo putovanje prema Sieni. Razgled Siene započinjemo s dvije impresivne crkve, Basilica di San Domenico i Duomo di Siena, na kojoj su radili Michelangelo i Donatello.

Nastavak putovanja prema glavnog gradskom trgu Piazza del Campo gdje se svako ljeto održava Palio, najpoznatija konjska utrka u Italiji. Na trgu se nalazi i gradska vijećnica Palazzo Pubblico, te 102 metra visok toranj Torre del Mangia. Slobodno vrijeme za šetnju, uživanje u tradicionalnim slasticama, te popodnevnu kavu. Povratak u Firencu u večernjim satima. Noćenje #4.

17.07. Bologna - Zagreb

Check out iz smještaja. Polazak prema Bologni, glavnom gradu regije Emiglia Romagna. Razgled započinjemo s drugim najvišim gradskim tornjem, Torre Prendiparte, koji je nekoć služio kao zatvor, a danas kao skupocjeni hotel. Nastavljamo razgled prema kosim tornjevima Torre Garisenda i Torre Asinelli koji je ujedno i najviši toranj u regiji Emiglia Romagna. Razgled završavamo na glavnom gradskom trgu Piazza Maggiore na kojem se nalaze Neptunova fontana te bazilika Sv. Petronia koja je građena od dva različita materijala, prvotno od mramora, a zatim od cigle. Slobodno vrijeme za kavu, aperol ili neko od tradicionalnih jela kao što su lazanje ili tortelini. Polazak prema Zagrebu u popodnevnim satima. Dolazak u Zagreb (Lisinski) u večernjim satima.