[12.-21.09.] Otisnite se s Nikalom na dalek put na ŠRI LANKU uz 10 dana, 4 noćenja s doručkom i 4 noćenja s ALL INCLUSIVE uslugom te povratni let Zagreb-Colombo preko Istanbula!

2 prodanaMožete kupovati i dalje!

Kupon vrijedi za 1 osobu i termin 12.09.-21.09.2024.

Pozivamo Vas na kružno putovanje u egzotičnu Šri Lanku - biser Indijskog oceana. Na ovom tropskom otoku s toplim morem i predivnim plažama imat ćemo mogućnost upoznati kulturu i tradiciju stanovništva, vidjeti zadivljujuće ostatke bogate i burne prošlosti, kušati egzotičnu hranu i najbolji čaj, te uživati u raskošnoj prirodi.  

1. dan Polazak na Šri Lanku

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let preko Istanbula do Colomba u 08:55. Dolazak u Istanbul u 12:15 te nastavak letom za Colombo u 18:35. 

2. dan Colombo – Dambulla

Slijetanje u Colombo u jutarnjim satima. Nakon carinskih formalnosti, dočekat će nas lokalni vodič s vijencem od cvijeća. Zatim ćemo krenuti prema području Dambulle i posjetiti poznati špiljski hram s 5 pećina, čiji su stropovi ukrašeni freskama i u kojima se nalazi više od 130 kipova Bude. Smještaj u hotelu i noćenje.

3. dan Polonnaruwa (fakultativno) – Nacionalni Park Minneriya (fakultativno)

Doručak. Danas možete sudjelovati u 2 fakultativna izleta (uz nadoplatu ili uključeno u paket izleta). Ujutro možete posjetiti drevne ostatke Polonnaruwe, glavnog grada Šri Lanke od 11. do 13. stoljeća. 

Osim veličanstvene kraljevske palače, ovdje se nalazi još mnogo drugih impozantnih ostataka grada. Sigurno će vas očarati ogromni kip ležećeg Bude. Poslijepodne možete otići na safari jeepom u nacionalni park Minneriya, gdje obitava mnogo vrsta životinja, posebno je poznat po slonovima, kojih ovdje zaista ima puno. Povratak u hotel i noćenje. 

4. dan Sigiriya – Matale - Kandy

Nakon doručka posjetit ćemo spektakularnu kamenu tvrđavu Sigiriyu, koja se nalazi na UNESCO listi svjetske baštine. Impresivna kamena tvrđava jedna je od najvećih znamenitosti Šri Lanke. 

Ulazne stepenice vodile su kroz usta lava. Iako su danas od lava sačuvane samo ogromne šape, prema njihovoj dimenziji možete zamisliti veličinu lavljeg glave. Zatim vam predlažemo izlet u selo (uz nadoplatu ili uključen u paket izleta). Izlet nas vodi na rub džungle. Vidjet ćete jednostavan način života lokalnog stanovništva u suživotu s prirodom. Vozit ćemo se volovskom zapregom, a zatim i katamaranom po jezeru, a na kraju ćemo posjetiti lokalnu obitelj u tipičnoj kući od blata, gdje će nas domaćini počastiti tradicionalnim i jednostavnim ručkom (riž i curry). 

Poslijepodne krećemo prema gradu Kandyu, a na putu se zaustavljamo u vrtu začina u Malateju. Vidjet ćete drveće i biljke mnogih začina (cimet, kardamom, vanilija, ...) te saznati kako ih uzgajaju i koriste. Smještaj u hotelu u području Kandyja i noćenje. 

5. dan KANDY – PINNAWALA - PERADENIYA

Doručak. Prvo ćemo posjetiti utočište za slonove u Pinnawali. Ovdje uglavnom žive posvojeni slonovi koji su izgubili svoje prirodno stanište iz različitih razloga. Prekrasan doživljaj je promatrati ove životinje za vrijeme hranjenja ili kada se kupaju. 

Zatim ćemo posjetiti prekrasan kraljevski botanički vrt Peradeniya, koji se ponosi impresivnom zbirkom orhideja. Krajem dana posjetit ćemo i važno budističko hodočasničko središte, hram Budinog zuba, gdje se navodno čuva Budin gornji lijevi očnjak. Navečer imate mogućnost pogledati tradicionalnu plesnu predstavu. Povratak u hotel i noćenje. 

6. dan Kandy – plantaža čaja – Panadura – Odmor na plaži All inclusive

Nakon doručka posjetit ćemo plantažu čaja, gdje ćete vidjeti cijeli proces dobivanja čaja - od zelenog lista do konačnog proizvoda. Slijedi vožnja do all inclusive hotela na obali, gdje ćete biti smješteni sljedećih 4 noći. 

7.-9. dan slobodno uživanje na plaži uz all inclusive uslugu

10. dan povratak

Let iz Colomba za Istanbul s polaskom u 06:50. Dolazak u Istanbul u 12:45 te u nastavku let za Zagreb u 18:30, te dolazak u Zagreb u 19:35.

*Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.