Put od Malage do Gibraltara s Nikalom - Malaga-Nerja-Granada-Sevilla-Cordoba-Ronda-Marbella-Gibraltar - 7 noćenja s doručkom i povratni let Zagreb-Malaga s uključenim zrakoplovnim pristojbama!

Super cijena 1.189,00 €
Uštedi još 55,00 €
Na ovu ponudu ostvarujete dodatnih 55,00 € uštede koje će se pri plaćanju skinuti s Vašeg Osiguraj.me popusta. Newsletter i Osiguraj.me popusti se ne mogu kombinirati. Kliknite na ikonicu kao bi saznali na koji način ostvariti ove popuste.
Kupi

Kupon vrijedi za 1 osobu i odabrani termin.

1. dan: Zagreb - Malaga - Nerja

Sastanak putnika dva sata prije leta u zračnoj luci Zagreb. Slijedi prijava za let na direktnoj liniji Zagreb-Malaga. Po dolasku u Malagu slijedi transfer te smještaj u hotel na području Nerje. Noćenje.

2. dan: Slobodno ili izlet špilje Nerja & bijelo selo Frigiliana (fakultativno)

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili nam se možete pridružiti na fakultativnom izletu Nerja i Frigiliana. Špilje Nerja jedne su od najimpresivnijih u svijetu. 

Ovdje se nalazi najviši stalaktit. Frigiliana, jedno od najljepših bijelih sela u Andaluziji! Otkrit ćemo šarmantne male kutke ovog sela, a imate priliku kušati najtipičniji Moscatel, lokalno slatko vino ili kupiti domaće maslinovo ulje iz Axarquie (istočni dio Malage). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: Nerja - Granada

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do Granade. Danas uživajte u Alhambri (uključena ulaznica) najposjećenijem spomeniku u Španjolskoj. 

Ova impresivna utvrda i palača izgrađena je za vrijeme vladavine dinastije Nasrid, posljednjih maurskih vladara. Nalazi se na UNESCO listi svjetske baštine. Potom idemo u slavnu četvrt Albaicín da istražite najstariju četvrt Granade. Smještaj u hotel na području Granade. Noćenje.

4. dan: Granada - Sevilla

Doručak. Polazak za Sevillu, glavni grad regije Andaluzije. 

U vođenom razgledu upoznati ćete ovaj fascinantni grad, gdje ćete vidjeti njegove najznačajnije znamenitosti kao npr. gotičku katedralu (ulaznica uključena), utvrđenu maursku palaču s bogatstvom ukrasa koji će Vas zapanjiti. 

Vidjet ćete i Zlatni toranj, koji je tako nazvan jer je služio za pohranu plijena iz Amerike i još mnogo više. Smještaj u hotel na području Seville. Noćenje.

5. dan: Sevilla - Cordoba (fakultativno)

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Cordobu. 

To je drevni maurski grad i najpoznatiji je po jednoj svojoj građevini. The Mezquita – najveća je i najljepša džamija ikada izgrađenoj u maurskom svijetu. 

Još jedna znamenitost Cordobe je velik, dobro očuvan rimski most. Cordoba je divno mjesto, puno terasa obojanih tisućama cvjetova. Uživajte u šetnji fantastičnim četvrtima ovog grada. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: Sevilla - Ronda - Costa del Sol Marbella

Doručak. Polazak do Ronde, jednog od najstarijih gradova u Španjolskoj koji je smješten iznad stijena na rubu kanjona. 

Razgled grada: vidikovci, novi most - spaja staru i novu četvrt Ronde s kojeg možete uživati u prekrasnom pogledu na kanjon Tajo de Ronda. Potom, razgled stare gradske jezgre s povijesnom arhitekturom. Nakon razgleda i slobodnog vremena nastavljamo svoj put prema rivijeri Costa del Sol Marbella. Smještaj u hotel te noćenje.

7. dan: Costa del Sol Marbella - Gibraltar (fakultativno)

Doručak. Danas imate mogućnost sudjelovati na fakultativnom izletu na britanski teritorij, najpoznatiji po stijeni Gibraltar. U panoramskoj vožnji vidjet ćete najvažnije znamenitosti Gibraltara: unutarnji grad u zidinama i špilju sv. Mihaela.

 Najimpresivnija je mogućnost fotografiranja s vrha stijene odakle se pruža prekrasan pogled na španjolsku i marokansku obalu. Posebno je zanimljiv i susret s ‘lokalcima’ - kolonijom poludivljih berberskih makaki majmuna. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan: Costa del Sol Marbella - Malaga

Doručak. Slobodno vrijeme do polaska u Malagu, rodno mjesto Pabla Picassa. Razgled grada šetnjom i slobodno vrijeme za istraživanje i uživanje. Slijedi transfer do zračne luke u Malagi te prijava na let na direktnoj liniji Malaga - Zagreb. Povratak u Zagreb.

*Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.