PodržimoNaše

Crno jaje preporuča!!! PUTOVANJE U RIM i PERUGIU 4 dana uz prijevoz turističkim autobusom, 3 noćenja sa doručkom u hotelu u Rimu....25.06.-28.06.2015. za samo 1.349kn/osobi!!!

11 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Rim- grad sa više od 900 Crkava, oko 280 fontana: Fontana di Trevi, Fontana di Nettuno i Fontana dei Fiumi...sa najljepšim trgom Piazza Venezia, Il Vittoriano građevinom, Sikstinskom kapelom, Bazilikom Sv.Petra...Perugia-prvi talijanski grad, koji je uveo besplatne pokretne stepenice za kretanje unutar gradskih zidina, a od 2008. i Minimetro, futuristički tramvaj, koji se kreće iznad i ispod gradskih ulica i trgova, najljepši trg-Piazza IV Novembre sa čuvenom fontanom Maggiore i katedralom..

Cijena uključuje:

• prijevoz turističkim autobusom prema programu, 

• tri noćenja sa doručkom u hotelu 3*/4* (dvokrevetne/trokrevetne sobe) u Rimu

• razgledavanja prema programu, 

• pratitelja tijekom putovanja, 

• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

• ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, 

• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.). 

• ulaznica za Vatikanske muzeje  i rezervacija termina 20,00 eur po osobi, 3 sata

• žičara za Orvieto 2,60 eur

• slušalice za vođenje po danu 4,00 eur (ne uključuju slušalice u Vatikanu, jer ta država ima čak samo svoju frekvenciju)

• za termine hotela u centru plaća se boravišna pristojba od 4,00-6,00 eur po osobi po danu

• ulaznica za Koloseum i Forum Romanum 12,00 eur – savjet; nemojte raditi rezervaciju, možete posjetiti zadnji dan ujutro, vrijeme koje ćete utrošiti je sigurno dva sata

• doplata za jednokrevetnu sobu: 495 kn

• Putno osiguranje

Nakon kupnje kupona obavezno poslati kupon sa svim svojim podacima, te KODOM sa kupona, na info@ideaputovanja.hr.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan     ZAGREB/RIJEKA – PERUGIA - RIM 

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u  01.00 sat. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak Ka Petrol) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 3.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Perugie. To je prvi talijanski grad, koji je uveo besplatne pokretne stepenice za kretanje unutar gradskih zidina, a od 2008. i Minimetro (MM), futuristički tramvaj, koji se kreće iznad i ispod gradskih ulica i trgova. Upravo i mi idemo na Minimetro (cijena karte 1,5 eur po osobi po smjeru). Nakon kraće vožnje dolazimo do glavne ulica starog grada: Corso Vanucci koja je prepuna dizajnerskih trgovina a najljepši i naznačajniji trg je Piazza IV Novembre sa čuvenom fontanom Maggiore i katedralom. Svakako obavezno kupiti Baci, poznate čokoladne bombone tvornice čokolade Perugina. Slobodno vrijeme. Povratak do autobusa Minimetroom te krećemo prema Rimu udaljenom još 185 km. Po dolasku u Rim, smještaj u hotel. Navečer predlažemo odlazak u kvart Trastevere, poznatom po mnoštvu kafića i restorana sa pristupačnim cijenama. Počastite sa sa čašom vina i uživajte u Rimu. Noćenje.

2.dan   RIM 

Odmorni rano ustajemo, doručkujemo i krećemo u istraživanje sa pratiteljem putovanja. Gradskim prijevozom odlazimo do Španjolskih stuba, poznatog okupljalištu mladih i početak ulica poznatih po visokoj modi. Šetajući baš tim ulicama dolazimo do Fontane di Trevi. Možda je ona poznata po bacanju novčića, ali sigurno je mnogo poznatija po kafićima sa odličnim sladoledima. Očekujte gužvu i malo pripazite na novčanike i kamere. Šetnjom dolazimo do Pantheona, ulazimo unutra i završavamo na Trgu Navona. Slobodno vrijeme za ručak i osobne programe. E sad...ako želite uživati na prekrasnom trgu punom slikara i uličnih zabavljača, ostat ćete upravo ovdje i taj pogled neće biti besplatan, no odete li malo dalje i uvučete se u ulice koje zrače romantikom i zovu vas, naći ćete vrlo jeftinu pastu ili meso. Prije izbora hrana uvijek pogledajte cijene na jelovnicima izloženima ispred restorana. Gradskim prijevozom odlazimo do Vatikana.  Kontrola za ulaz u Baziliku Sv.Petra  standarna je procedura opreza. Malo strpljenja i divljenja nikome nije naškodilo. Slobodno vrijeme unutar Bazilike. Predlažemo posjet kupoli bazilike odakle se pruža beskrajan pogled na Rim. Slobodno poslije podne.  U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.


3.dan   RIM - VATIKAN

Doručak. Gradskim prijevozom odlazimo do Koloseuma. Sigurno ćete se prisjetiti gladijatorskih filmova čim naš vodič spomene izgladnjivanje životinja u svrhu što bolje predstave. Ako budete htjeli ući u Koloseum, to možete u slobodno vrijeme ali odvojite barem 2 sata jer je u cijeni ulaznice i Rimski forum. Penjemo se prema Kapitolu,  jedan od najslavnijih i najviših od sedam rimskih brežuljaka. Spuštamo se prema spomeniku  Oltar domovine, podignutom u čast Viktoru Emanuelu II., prvom kralju ujedinjene Italije. Pauza za kavicu te nastavljamo prema  Vatikanu. Predlažemo posjet Vatikanskim muzejima, organizirani posjet - potrebno uplatiti i najaviti pri rezervaciji kako bismo na vrijeme rezervirali termin. Tko ne želi posjetiti muzeje, ima slobodno vrijeme. Slobodno poslijepodne. Povratak u hotel. Noćenje.
 
4.dan    RIM–ORVIETO – RIJEKA - ZAGREB


Jutro započinjemo doručkom, odjavom iz hotela i vožnjom prema talijanskim gradom Orvietom. Često puta nas putnici pitaju a što ćemo u Orvietu? Ali kada se žičarom (sitna doplata 2,60 eur po osobi) dignete u grad na vrhu usamljenog stjenovitog brda zastane vam dah. Uistinu jedinstven grad, koji ima tajnu čuvanu stoljećima - golem podzemni kompleks koji se pruža ispod gotovo cijeloga grada! S vrha tornja sa satom možete snimiti prekrasne fotografije gradića i okolice, a katedrala na glavnom trgu oduzet će vam dah. Zadržati ćemo se ukupno otprilike 2-2,5 sata i krenuti prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje do ponoći.


ITALIJA je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije.

   Jedina kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.