Ljetovanje u Toskani!!! Uz Idea putovanja i Crno Jaje 6 dana autobusom na Izlet u Bolognu, Pisu, Cinque Terre, Firenca i Ferraru u terminu 22.-27.08.2015. za samo 1689 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uživajte u Toskani uz smještaj u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na bazi 5 noćenja s doručkom...Kupon vrijedi isključivo za termin putovanja 22.-27.08.2015.!

Ponuda uključuje: PUTOVANJE U TOSKANU 6 dana autobusom „Ljetovanje u Toskani“, Izlet u Bolognu, Pisu, Cinque Terre, Firenca i Ferraru 22.-27.08.2015. za jednu osobu samo 1689 kn! 


Cijena uključuje: 

prijevoz turističkim autobusom prema programu, 

smještaj u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 5 noćenja sa doručkom, 

hotel ima vanjski bazen, 

razgledavanja prema programu, 

pratitelja tijekom putovanja, pripremu, 

organizaciju i jamčevinu putovanja.


Cijena ne uključuje: 

ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, 

doplata za večere 200 kn po osobi (uključeno 5 večera), 

izlet u Firenzu vlakom 11,00 eur po osobi (potrebno najaviti pri rezervaciji), 

izlet vlakom u NP Cinque Terre (dnevna karta) sa ulaznicom u Nacionalni park i posjet Pisi iznosi 20,00 eur po osobi (min 25 pax), 

dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, 

troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), 

žičara u Montecatini Terme 7,00 eur u oba smjera po osobi, 

boravišna pristojba 1,00 eur po osobi po noćenju – obavezna doplata od 01.01.2012. u hotelu 3*, 

doplata za jednokrevetnu sobu: 690 kn, 

putno osiguranje. 


Nakon kupnje kupona potrebno je rezervirati termin na br.tel.: 00-385-1-4008-180 ili mail info@ideaputovanja.hr, uz KOD kupona.

Kupon vrijedi isključivo za termin putovanja 22.-27.08.2015.

Putovati vlakom toskanskim krajolikom do Firence, nezaboravno je iskustvo..


PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan 22.08. ZAGREB/RIJEKA – BOLOGNA – MONTECATINI TERME

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u  6.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak Ka Petrol) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke s sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 8.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do najstarijeg sveu

ilišnog grada na svijetu, BOLOGNE. Po dolasku, zajednička šetnja i slobodno vrijeme za predah. Uživanje u arkadama nadsvođenim ulicama, starim ciglenim kućama s drvenim krovovima i stupovima, šarenim prozorima, restoranima iza čijih stakala možete vidjeti kako žene ručno i pred vama mijese tijesto i paštu i pripremaju tagliatelle. Mogućnost odlaska na jedan ulični mercato, plac, tržnicu, gdje vladaju ulični prodavači orašastih plodova, paprika, patliđana i ostalih povrtnih čuda. Ulica koja krije barove i trgovine pršuta i maslina. Nastavljamo prema Montecatini termama. Smještaj u hotel. Stižemo oko 19,00 sati, a večeru planiramo u 20,30 sati. Večera (doplata) u termama se sastoji od paste, gl.jela, i deserta. Svakako nije švedski stol ali bude sasvim dovoljno. Predlažemo šetnju i čašu vina. Noćenje.


2.dan  23.08. MONTECATINI TERME

Doručak. Slobodan dan za odmaranje i uživanje u Montecatini Termama. U poslijepodnevnim satima možete žićarom otići u stari dio grada, osjetiti miris čempresa i pogledati stare Terme. Večera (doplata) u 20,00 sati. Noćenje.


3.dan 24.08. Fakultativni izlet FIRENCA vlakom (doplata)

Ujutro sa pratiteljem putovanja krećemo na fakultativni cjelodnevni izlet vlakom TRENI ITALIA (vlak vozi sat vremena) u Firencu, glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Zašto vlakom? Zato jer želimo osjetiti Italiju, talijanski jezik i tipičnu svađu oko mjesta u vlaku. Bit će zanimljivo! Izlazimo na stanici S.M.Novella., tu nas čeka naša lokalna vodička. Poludnevni razgled grada: katedrala - krstionica - Giottov zvonik - crkve Santa Croce - Mediejske grobnice - crkva San Lorenzo - Ponte Vecchio - Piazza Signoria. Za vaše slobodno vrijeme ako ste umjetnički orijentirani onda je najbolje da nas već pri rezervaciji nagovorite da vam pomognemo oko rezervacije galerije Uffizi ili memorijalne kapele obitelji Medici kako ne bi stajali satima u redu i čekali ulaz. No, ako odustajete od te varijante onda možete svoje vrijeme utrošiti na šetnje preko pitoresknog mosta Ponte Vecchio, krcatog zlatarskim i draguljarskim radnjama, do palače Pitti i vrtova Boboli te potom, primjerice, otići do nedalekog kafića Hemingway na koju od tamošnjih 20 vrsta kave ili njihov poznati popodnevni čaj s raznim vrstama čokoladnih slastica, među kojima je i originalna čokoladna juha... A možete i baš tamo, poput kakvog pravog Firentinca, pijuckati desertno Vin Santo i u njega umakati cantuccini, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. Ponavljamo avanturu vlakom i vraćamo se na večeru u hotel. Izlet se naplaćuje 11,00 eur po osobi.  Povratak u hotel. Večera (doplata). Noćenje.


4.dan  25.08. MONTECATINI TERME

Doručak. Slobodan dan za odmaranje i uživanje u Montecatini Termama. Večera (doplata) u 20,00 sati. Noćenje.


5.dan 26.08. Fakultativni izlet u CINQUE TERRE  i PISA (doplata min. 25 osoba)

Doručak. Sa pratiteljem putovanja, autobusom (oko 8,00 krećemo) se vozimo prema NP Cinque Terre, te nakon 100 km dolazimo u grad La Spezia. Ukrcavamo se na vlak oko 10,00 sati,  koji nas vozi kroz čaroban krajolik. Ovo je jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta. Naša prva stanica na kojoj izlazimo iz vlaka; Manarola ima predivnu priodnu luku na koju je dograđen mol za lučicu malih čamaca što se lagano odmaraju u zaštiti od vjetrova. Vidici oko Manarole su najljepši, tako da je i prvi susret sa Manarolom iznimno dojmljiv. U dnu slike vidite tirkizno more, nekoliko hrabrih kupača, a na vrhu uske kućice koje se uzdižu gotovo ka nebu plijenjeći ljepotu svojim živih i strastvenim bojama. Pauza za kavu. Nastavljamo prema Riomaggiore, iznimno lijepo i simpatično selo. Na samoj stanici nalazi se velika slika prikazujući život iz nekog davnog vremena prije dolaska modernog doba. U cijelom parku moguće je pronaći više takvih velikih reprodukcija/slika. Sličnost ljudskih lica na slikama i sudbina je zaprepašćujuća: krhke žene crne kose obrađuju vinograde i snažni muškarci izborana lica koji se uvijek se bore protiv vjetrova ploveći nemirnim morem. Slobodno vrijeme. Povratak u La Speziu.  Šećer na kraju, PISA gdje ćemo najveću pažnju posvetiti Campo dei Miracoli gdje se nalazi Katedrala, Krstionica , čuveni 58 m visoki Kosi toranj dovršen 1350. godine i groblje Camposanto sa svetom zemljom sa Maslinske gore. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.


6.dan 27.08. FERRARA - RIJEKA – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Krećemo prema Ferrari. Prekrasnom gradu u kojem ćemo prošetati do dvorca Este i katedrale sv. Jurja te povijesne jezgre. Slobodno vrijeme. U ranim poslijepodnevnim satima polazak prema Hrvatskoj. Očekivano vrijeme dolaska u Rijeku u večernjim satima, a u Zagreb do 22,00. Namjerno smo za zadnji dan odabrali samo jedan grad kako bi ipak stigli u normalno vrijeme svojim kućama. Naravno, na gužvu na cestama nikad ne možemo utjecati ali možemo ovako ležerno odraditi završni dan putovanja.