Svi na Vincekovo u Ivanić Grad uz tamburaše, klopu, vino - sa ili bez prijevoza! Pozivamo Vas na nezaboravan provod uz tamburaše u Izletištu Petek 19.01.'19. već od 89 kn!

24 prodanaMožete kupovati i dalje!
Puna cijena 145 kn
Ušteda 38%
Cijena 89 kn
Kupi

Izletište Petek se nalazi samo 20 minuta vožnje od Zagreba, daleko od gužve i buke, u miru i prirodi... No na ove dane bit ćemo ipak malo bučniji :) Program uz tamburaše počinje u 19 h! Kupon vrijedi za 19.01.2019.!

VINCEKOVO NA IZLETIŠTU PETEK

  • Kupon vrijedi 19.01.2019.

Ivanić – Grad ( Zagrebačka županija ) smjestio se uz rijeku Lonju u Zapadnoj Moslavini, na 103 m nadmorske visine. Iako neki slučajni nalazi upućuju na postojanje rimske civilizacije na ovim prostorima, pa i na život znatno prije, prvi se put Ivanić spominje u zapisima iz 1246.godine. 

U prvoj polovici 14. stoljeća biskup Ladislav de Kobol gradi tvrdi grad, “castrum novum”, a  polovicom  16.stoljeća castrum se pretvara u obrambenu tvrđavu sa bastionima i opkopom, a područje podpada pod nadležnost krajiške vojne obrane. Od tvrđave ništa nije ostalo, a nad njenim bedemima i jarcima, bastionima i palisadama diže se novi dio grada Ivanića. 

Od 17.stoljeća Ivanić se počinje gospodarski i kulturno razvijati i postaje značajno obrtničko središte. Sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća poznat je kao jedno od naftnih središta bivše države, a danas se ponosi lječilištem „Naftalan“, jednom od samo dvije takve institucije u svijetu. 


Jeste li znali?

Svakog trećeg vikenda u listopadu postaje središte uzgajivača buča, proizvođača bučinog ulja i svih koji vole dobru zabavu, jer se organizira tradicionalna Bučijada.

Izletište Petek se nalazi samo 20 minuta vožnje od Zagreba, daleko od gužve i buke, u miru i prirodi. Sportski tereni, sadržaji za djecu, vrhunska gastronomska ponuda i ugodna atmosfera čine Izletište Petek idealnim mjestom za obiteljski odmor i rekreaciju.

 

Obzirom na širinu gastronomske ponude, veliki izbor vina, domaćih kolača, raznolikost prostora i mogućnost organizacije prezentacija, sastanaka, vjenčanja, krstitki, dječjih rođendana i svih drugih svečanosti, zadovoljit će svačiji ukus.

  • Napomena za prijevoz –najava na br 0992424107; prijevoz od 16 i 30 do 18 i 30.
  • Polazak iz Zagreba u 17,00 h kod Lisinskog ili 17,15 h na parkiralištu kod Lesnine, povratak iz Ivanić Grada oko 24 h. 

Večera za Vincekovo:

  • ŠVEDSKI STOL - carsko meso iz rola s krumpir salatom, sekeli gulaš sa palentom, češnjovke sa zapečenim grahom, desert - kuglof sa sirom, piće: 0,2 dcl kuhanog vina po osobi; cjelovečernji program uz tamburaški sastav.