Uz Smart Travel otkrijte sve tajne zlatnog Praga i uz aranžman PIVSKA TURA upoznajte tradiciju proizvodnje piva u Češkoj, posjetite pivovaru u Českyim Budejovicama uz prijevoz autobusom...839kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

GARANTIRANI POLAZAK! Okupljanje grupe na Autobusnom kolodvoru Zagreb u 02.30h (peroni 502 - 506)! Kupon vrijedi za odabrani datum od 17.05. do 19.05.2019.!

POLAZAK: 17.05.-19.05.2019. GARANTIRANI POLAZAK

Upoznajte bogatu tradiciju proizvodnje piva u Češkoj, posjetite pivovaru u Českyim Budejovicama, prošetajte neodoljivim Krumlovom i upoznajte tajne Zlatnog Praga, grada koji će Vas oduševiti...

 

1. dan: ZAGREB - PRAG (17.05.)

Okupljanje grupe na Autobusnom kolodvoru Zagreb u 02.30h (peroni 502 - 506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak prema ČEŠKOJ u 03.00h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Češku, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Po dolasku u Prag, odlazak u hotel i prijava. Kraći odmor i odlazak prema sredštu grada. Zajednička šetnja i upoznavanje središta Praga (VJENCESLAVOV TRG, VACLAVSKA TRŽNICA, STAROGRADSKI TRG S ASTRONOMSKIM SATOM I TYNSKOM CRKVOM, OBECNI DŮM, PRAŠNA BRANA). Slobodno vrijeme za individualne programe. Navečer predlažemo odlazak na romantičnu vožnju brodom po VLTAVI u trajanju od 2 sata, uz bogati švedski stol (nadoplata). Povratak u hotel. Noćenje.


2. dan: PRAG (18.05.)

Nakon doručka, slijedi nastavak razgleda grada: HRADČANI - KATEDRALA SV. VÍTA - KARLOV MOST - STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ - VÁCLAVSKÉ NAMĚSTÍ. HRADČANI, jedan su od najvećih dvoraca na svijetu, a ujedno i rezidencija čeških vladara, čijim veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi GOTIČKE KATEDRALE SV. VITA u kojoj su pokopani češki vladari. Unutar rezidencije, nalazi se ZLATNA ULICA, iz 16. st.,koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (NAPOMENA: Zlatna ulica se za vrijeme razgleda ne posjećuje jer se ulaz posebno naplaćuje te se može posjetiti u slobodno vrijeme). MALA STRANA, barokna je četvrt s pitoresknim kućama, smještena u podnožju dvorca i nalazi se nasuprot STAROGA GRADA , no da biste došli do njega trebate prijeći KARLOV MOST, na kojem se nalaze štandovi umjetnika, dok ulični zabavljači svih vrsta, od jazz-bendova do lutkara pružaju stalni izvor zabave. Čak 400 godina bio je jedini most u PRAGU, a prema poznatoj praškoj legendi: ako se želite ponovo vratiti u Prag, morate staviti ruku na spomenik sveca JANA NEPOMUKA, svećenika bačenog sa mosta i zaželiti želju. Šetnja nas dalje vodi do STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ, najljepšeg i najživljeg mjesta u središtu staroga grada, gdje se nalazi spomenik Janu Husu okružen živopisnim fasadama, gdje i završavamo naš razgled. Poslijepodne je predviđeno za BEERFEST, jedinstveni pivski festival na kojem posjetititelji mogu isprobati preko 150 različitih vrsta piva i degustirati domaću hranu... Povratak u hotel. Noćenje.


3. dan: PRAG - ČESKÉ BUDĔJOVICE - ČESKÝ KRUMLOV - ZAGREB (19.05.)

Nakon doručka, slijedi odjava iz hotela i vožnja prema ČESKÝIM BUDĔJOVICAMA. Osim što su poznate po proizvodnji piva, mogu se pohvaliti i jednim od najvećih trgova u Češkoj. Po dolasku, slijedi razgled grada: Trg Otokara Premysla II, Gradska Vijećnica, Crni toranj, katedrala Svetog Nikole… Nakon razgleda odlazak prema pivovari gdje ćete se upoznati sa proizvodnjom čuvenog češkog piva Budweiser uz degustaciju (uz doplatu na licu mjesta)... Okupljanje grupe i kratka vožnja prema ČEŠKOM KRUMLOVU, prekrasnom, romantičnom mjestašcu pod zaštitom UNESCO - a i prema mnogima, jednom od najljepših gradića Češke. Ovaj gradić nastao u 14. stoljeću oko dvorca obitelji Rosenberg, smjestio se uz rijeku Vltavu. Po dolasku, slijedi šetnja sa pratiteljem preko dvorišta dvorca prema središtu živopisnog grada. Kraće slobodno vrijeme za kavu, čaj i kupnju suvenira. Okupljanje grupe i polazak u dogovoreno vrijeme prema Hrvatskoj kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem te dolazak u Hrvatsku u večernjim satima..