Polazak autobusa u 5:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Kupon vrijedi isključivo za termin: 15.12.2018.!


PROGRAM PUTOVANJA: 15. prosinca 2018. / subota 

Polazak autobusa u 5:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje Slovenijom i Austrijom u pravcu LINZA. Linz je glavni grad savezne pokrajine Gornje Austrije i treći je grad po veličini i važnosti (poslije Beča i Graza). Grad svoj razvoj duguje smještaju na rijeci Dunav uz čije se obale ponosno proteže. Utemeljili su ga Rimljani pod nazivom Lentia na strateški važnom putu između Beča i Passaua, u dolini velikih rijeka Enns i Traun kojima se prevozilo željezo i sol, poznata i kao bijelo zlato. Danas je Linz povijesni grad prepun znamenitosti koje je prepoznala i Europska unija pa mu je 2009. godine dodijelila titulu Europskog grada kulture. 


Razgled grada u pratnji pratitelja putovanja: SEMINARKIRCHE (najljepša barokna crkva) – NOVA i STARA KATEDRALA – MARTINSKIRCHE (najstarija crkva Austrije koja datira iz 8.st., razdoblja Karla Velikog) – GLAVNI TRG - STARA GRADSKA VIJEĆNICA – KUŽNI PIL – OBALA DUNAVA. Posjetiteljima željnim istraživanja grada i muzeja preporučujemo posjet futurističkom muzeju na obali Dunava, Ars Electronica Cebtru, ili uspon na Pöstlinberg elektrificiranim vlakom s kraja 19. stoljeća do zavjetne crkve Sedam Boli Majke Marije. Popodnevni sati namijenjeni su uživanju na božićnom sajmu koji se održava na glavnom gradskom trgu čiji zrak ispunjava miris kolačića od đumbira, linzera, punča i kuhanog vina. 

Polazak prema Zagrebu predviđen je u 18:00 sati. Uz kraća usputna zaustavljanja radi odmora, dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.