Darojković Vas poziva na 3 dana putovanja Sjevernom Italijom i Toskanom uz 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* i prijevoz iz Zagreba! Posjetite Padovu, Luccu, Pisu, Firenzu, Ferraru... 1099 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Polazak u ranim jutarnjim satima iz Dugog Sela preko Zagreba. Moguć ukrcaj putnika u Karlovcu i Rijeci. Kupon vrijedi za 16.08.-18.08.19. ili 04.01.-06.01.20.

Plan putovanja

1.dan

Polazak u ranim jutarnjim satima iz Dugog Sela preko Zagreba. Moguć ukrcaj putnika u Karlovcu i Rijeci. Usputne pauze po potrebi. Dolazak u Padovu.
Slijedi razgled grada – uz pratitelja puta prošetat ćemo se najvećim gradskim trgom u Italiji  – Prato della Valle, slijedi obilazak najpoznatijih znamenitosti u gradu. Tu je La Basilica del Santo – bazilika sv. Antuna Padovanskog, kojeg u Italiji zovu jednostavno samo Il Santo – Svetac. To je veličanstvena i jedna od najposjećenijih bazilika kršćanskog svijeta koju je počeo graditi franjevački red neposredno nakon Svečeve smrti.Bazilika sv.Justine – monumentalna je barokna građevina s 8 kupola na glavnom gradskom trgu.L’ Universita – sveučilište osnovano 1222., najstarije nakon onog u Bologni. Tu su studirali Dante, Petrarca, Boccacccio, a predavač matematilke i fizike je bio i Galileo Galilei.  Slobodno vrijeme za odmor i vlastite aktivnosti do odlaska prema hotelu u popodnevnim satima. Dolazak u hotel u poznatom turističkom mjestu blizu Firenze  – Montecatini Terme. Smještaj, večera (nadoplata za večeru je 15€ po osobi i večeri, plaća se pratitelju u autobusu).

2. dan

Nakon doručka odlazak u Luccu – razgled grada i slobodno vrijeme do polaska u obližnju Pisu. U Pisi ćemo doći na Piazzu dei Miracoli- trg čudesa – gdje možete posjetiti kosi toranj  i ostale prekrasne znamenitosti koje se tamo nalaze poput krstionice, katedrale sv. Ranieria, groblja Campo Santo…

3. dan

Nakon doručka autobusom krećemo prema FIRENZI  – glavnom gradu Toskane.
Slijedi razgled grada uz lokalnog vodiča nakon čega imamo slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u gradu. U razgledu ćemo obići najveće gradske  znamenitosti  od Palazzo Vecchio – administrativnog i upravnog središta srednjovjekovnih vladara Firenze Medicija; Gallerie degli Uffizi; Ponte Vecchia, Danteove rodne kuće do katedrale  – DUOMA – građene oko 150 godina, koja je remek – djelo arhitekture i umjetnosti, a u kojoj se nalazi čuveno Mochelangelovo djelo – Pieta.
U popodnevnim satima dolazimo do Ferrare – kratak obilazak grada- palača Estense, “dijamantna palača” , židovska četvrt… uz slobodno vrijeme za šetnju i opuštanje u glavnoj gradskoj ulici u popodnevnim satima krećemo prema zagrebu

Povratak kući u ranim večernjim satima. Dolazak u Zagreb iza ponoći.