[NOVO] Posjetite rodno mjesto genija Nikole Tesle, obiđite dolinu Gacke i degustirajte poznati lički sir škripavc uz jednodnevni izlet busom sa Smart Travelom, samo 175 kn/ osobi!

Super cijena 175 kn
Uštedi još 9 KN
Na ovu ponudu ostvarujete dodatnih 9 KN uštede koje će se pri plaćanju skinuti s Vašeg Osiguraj.me popusta. Newsletter i Osiguraj.me popusti se ne mogu kombinirati. Kliknite na ikonicu kao bi saznali na koji način ostvariti ove popuste.
Kupi

Kupon vrijedi isključivo za termin putovanja: 15.05., 12.06.2021.

PROGRAM PUTOVANJA

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba, trg S. Radića 1 u 06.45h. Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 07.00h prema LICI uz kraća zaustavljanja putem zbog odmora.

Okupljanje grupe i odlazak prema SMILJANU, rodnom mjestu jednog od najvećih izumitelja, Nikole Tesle. Posjet Memorijalnom centru u kojem ćete se upoznati sa nekim od najvećih dostignuća ovog Svjetski poznatog izumitelja.

Nakon obilaska i edukativnog programa, slijedi okupljanje grupe i odlazak prema OTOČCU. Očekuje Vas kružna vožnja i panoramski razgled TONKOVIĆ VRILA, pogled na dolinu GACKE te posjet jednom od vrela rijeke gacke: MAJEROVOM VRILU i starim mlinicama vodenicama. Nekada je na rijeci bilo 50 - ak vodenica, no danas su rijetke u funkciji. Najveći izvor rijeke Gacke je Tonković vrilo koje se nalazi na jugoistočnom rubu Gacke doline, dok je Majerovo vrilo drugo po izdašnosti. 

Ukupno rijeka Gacka u svojoj izvorišnoj zoni ima preko tridesetak izvora. Njena vrela su poput modrih malih jezera, a voda u Majerovom vrilu izvire s dubine od preko 100m. No, u ovom prekrasnom ambijentu pitome doline očekuje nas susret s mlinarom i upoznavanje s načinom rada mlina te tradicionalnim načinom proizvodnje brašna. Kraći odmor za kupnju suvenira i uživanje u prirodnim ljepotama ovog popularnog izletišta. Putovanje dalje nastavljamo uz priču o Japodima koji su naseljavali ovo područje, te o drugim povijesnim zanimljivostima ovog prekrasnog područja.

Odlazak do sirane RUNOLIST uz degustaciju sira, uz upoznavanje načina proizvodnje poznatog ličkog sira, među kojim se posebno ističe SIR ŠKRIPAVAC. Kratko slobodno vrijeme za kupnju sira. Okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu. Povratak na mjesto polaska predviđen je u ranijim večernjim satima.

Ponosni smo vlasnici certifikata: